Itališki kalėdiniai panettone pyragai – TOP 10 skaniausių pyragų

TOP 10 skaniausių panettone.jpg

Itališkas pyragas panettone tradiciškai yra vienas geidžiamiausių, kai ieškome skanios kalėdinės valgomos verslo dovanos. Dažniausiai turbūt sutinkamas tradicinis panettone classico pyragas, kuris yra su razinomis bei saldintomis apelsinų žievelėmis. Gerai ir tinkamai paruoštas panettone turėtų būti purus, drėgnas bei labai kvapnus. Vis tik, ar ragavote tokį panettone pyragą, apie kurį pagalvojus burnoje nejučiomis ima kauptis seilės? Mums šis testas buvo ypač malonus, ragavome tikrai daug skirtingų gamintojų panettone pyragų, kad galėtumėme pasidalinti pačiais geriausiais. Šįkart pasirinkome testuoti ne tradicinės receptūros, o panettone su įvairiais kremais ir kitokiais įdarais:

 
 

1) Panettone su tiramisu kremu

Kai paėmus panettone pyrago gabaliuką pirštas nejučiomis įklimpsta į tiramisu kremo salelę, supranti, jog kelio atgal nebėra. Taip, jis labai kvapnus, ir taip - suvalgius vieną gabalėlį, norisi dar. Panettone pyragas išlieka purios tekstūros, bet užklydus į tiramisu kremo plotus norisi ten ir pasilikti. Ne per saldus ir puikaus balanso. Dar patiko metalinė apvali dėžutė, į kurį pyragas buvo supakuotas – valgymo malonumas truko kelias dienas, todėl labai patogu nesuvalgytą dalį tvarkingai sudėti atgal.

 

2) Panettone pyragas su pistacijų kremu

Pirmasis vertinimas nejučia ateina dar net neparagavus panettone, o pamačius pakuotę – elegantiška ir minimali, turbūt tokia, kokios dažniausiai norime ieškodami verslo dovanos. Jeigu esate pistacijų kremo gerbėjas, iškart suprasite, kad šiam panettone pyragui buvo panaudoti tikrai kokybiški ingridientai, jis kvapnus ir ne per saldus. Klasikinis ir labai harmoningas kalėdinis pyragas.

 

3) Kalėdinis pyragas panettone su limoncello kremu

Pats panettone pyragas labai lengvas, bet.. limoncello kremas! Gana tirštos tekstūros, tačiau ypač glotnus ir maloniai subtilus, o ne aštraus citrinų skonio. Panettone pyragas dar gelsvesnis nei įprastai, turbūt dėl įtarkuotų citrinos žievelių. Visi skoniai puikiai dera, nei per saldus, nei per rūgštus ir tikrai labai kvapnus, na tiesiog.. bravo, bravissimo!

 

4) Panettone pyragas su sūdyta karamele

Vienas geriausių derinių saldumynų pasaulyje yra šokoladas ir karamelė. Ypač subtiliai sūri karamelė, kuri pojūčius pakutena dar intensyviau. Nors šis panettone lyg ir nutolęs nuo klasikinio stiliaus, bet kartu ir toks, koks turėtų būti tradicinis panettone pyragas: jis vis tiek kvepia saldžiai, šventiškai, citrusais, o sūdytos karamelės sūkuriai, mūsų nuomone, yra pakankamai subtilūs, ir tik prideda panettone pyragui tobulumo.

 

5) Panettone su egzotiniais vaisiais

Pradinė mintis? Wow! Pirmiausiai šventiškai nuteikia pats panettone pyrago įpakavimas ir vizualas – tarsi didelį saldainį primenanti pakuotė turbūt pasirinkta tikrai neatsitiktinai, iškart sukelia kažkokias malonias emocijas. Vos pradarius įpakavimą pasitinka švelnus aromatas, norisi kuo greičiau prapjauti ir ragauti. Panettone tekstūra lengva ir minkšta, pakankamai drėgna, daugybė egzotinių vaisių minkštų gabaliukų – mango, papajų, ananasų. Tiesa pasakius, nelabai žinojome ko tikėtis iš tokios panettone receptūros, bet tikrai labai maloniai nustebino.

 

6) Panettone su Prosecco kremu

Išvertus iš italų kalbos, Bollicine reiškia burbuliukai. Ar šis panettone su prosecco kremu bei razinomis yra puiki dovana šventiniam Kalėdų metui? Tiesiai į dešimtuką! Sviestinis, minkštas ir kvapnus, labai lengvas, toks, koks turėtų turėti kiekvienas panettone. Įspūdį daro, kad šio panettone įdaro kremui naudojamas Prosecco D.O.C , o ne tiesiog paprastas putojantis vynas. Panettone pyragas yra drėgnas ir švelnus, mums labai patiko.

 

7) Panettone su šokolado bei lazdynų kremu medinėje dėžutėje

Nors šis panettone pyragas yra pagamintas pagal klasikinę receptūrą, jis turi išskirtinumą, dėl ko vis tiek atsidūrė mūsų šiame tope tarp geriausiųjų. Jis yra sodraus aromato, sviestinis, su kiekvienu kąsnius jaučiamas prisirpusių cukruotų apelsino žievelių ir sultingų razinų džiaugsmas. Naujovė slypi pakuotėje, gražioje medinėje dėžutėje, imituojančioje transporto pakuotę, bei lazdyno riešutų ir šokolado kremo indelyje, kuris pridėtas šalia pyrago. Būtent šis pateikimas pasirodė labai įdomus – galima mėgautis ir klasikiniu panettone skoniu ir jį gardinti kremu. Čia turėtų būti ideali dovana šokolado mėgėjams, nes visuomet ant savojo panettone gabaliuko galima užsitepti dvigubą sodraus šokoladinio kremo porciją!

8) Panettone pyragas su šokoladu ir sambuka

Šis panettone pyragas tapo išties didelis hitas tarp mūsų panettone ragautojų. Atidarius, jis iškart kvepia sambukos likeriu, persimaišo su kavos ir šokolado natomis. Tekstūra yra elastinga ir švelniai minkšta, turinti reikiamą drėgmės lygį, nebūdama per daug lipni. Panettone pyragas gerai išlaiko savo formą, lengvai pjaustomas, labai sodrus ir lengvas, o sambukos kremo bei šokolado gabaliukų įdaras tikrai išskirtinis.

 

9) Panettone su vyšniomis

Šis panettone pyragas pasirodė subalansuoto skonio – salstelėjęs pyragas bei saldžiarūgščios cukruotos juodosios vyšnios, išties puikus derinys. Jau vien jį išvyniojus pasklinda švelnus aromatas, o prapjovus iškart dėmėsį patraukia vyšnios – jos didelės ir sultingos, poskonyje taip pat jaučiama vanilės užuominos. Beje, panettone pyragas atrodo labai prabangiai suvyniotas, daug mažų detalių, kurie sukuria kokybės pojūtį. Taip pat labai patiko, jog prie kiekvieno šio panettone pyrago būna pridėtas dar ir popierinis dovanų maišelis su rankenomis, labai patogu iškart nešti dovanų.

 

10) Panettone su šokoladu

Labai mėgstame šokoladą, nieko tuo turbūt nenustebinsim. Jeigu ir jūs negalite atsispirti jo pagundai, šis panettone pyragas su šokoladu tikrai turėtų patikti – jis labai kvapnus, tamsaus šokolado drožlės tolygiai paskirtytos, kiekviename gabaliuke yra tikrai pakankamai. Ne tik panettone pyrago tekstūra labai lengva ir maloni, bet ir jaučiama, kad ir pats šokoladas irgi labai kokybiškas, ne per saldus. Verta paminėti, jog šiuos panettone pyragus Kalėdoms kepa šokolado gamintojas, galbūt todėl taip gerai išpildyta receptūra. Pats įpakavimas irgi labai šventiškas, dovanų dėžutė su kaspinu atrodė supakuota nepriekaištingai, nuteikė labai šiltai.