Kalėdinės verslo dovanos – 5 dažniausios pasitaikančios klaidos, kurias darome jų ieškodami

kalėdinės verslo dovanos.jpg

1. Pamirštame apie savo įmonės darbuotojus, kurių nėra ofise kasdien.

Kalėdinės verslo dovanos neturėtų būti skirtos tik tiems darbuotojams, kuriuos matome kiekvieną dieną. Galbūt dalis darbuotojų dirba nuotoliniu būdu iš namų, galbūt savo kelektyve turite kelias jaunas mamas, kurios išėjusios motinystės atostogų? Gal kažkuris darbuotojas jau pakankamai ilgą laiką serga ir turi nedarbingumo pažymėjimą? Galbūt kolega pasiėme kūrybines atostogas ir rašo mokslinį darbą? Variantų gali būti daug, todėl būtinai iš anksto sudėliokit sąrašą ir įsitikinkite, kad nieko nepamiršote. Anksčiau ar vėliau sužinos visi kokios šiemet jūsų įmonėje buvo Kalėdinės verslo dovanos – galbūt kuris nors darbuotojas pasidalins linksma nuotrauka socialiniuose tinkluose arba tiesiog paskambins aptarti paskutines naujienas. Ši klaida gali labai pakenkti visam ofiso klimatui, nuotoliniai darbuotojai, kurie negavo kalėdinių dovanų, jausis izoliuoti ir neįvertinti.

2. Kalėdinių verslo dovanų paieškas atidedame paskutinei minutei.

Norėdami išrinkti gerą verslo dovaną, kuri pradžiugins mūsų kolegas ar klientus, turime skirti nemažai laiko. Labai svarbūs keli aspektai – kurios verslo dovanos bus tinkamiausios šių metų Kalėdoms bei pasirinkti patikimą dovanų tiekėją. Turime žinoti, jog kol galutinai suderinsime bei užsakysime verslo dovaną, gali praeiti nemažai laiko – iš pradžių domėsimės bendromis tendencijomis bei kokios yra kalėdinės verslo dovanų idėjos 2020 metams, tuomet nuspręsime kokio tipo bus šių metų verslo dovanos klientams ir darbuotojams. Kai išsirinksime patikimą kalėdinių dovanų tiekėją, vis dar lauks nemažas darbas – galutinai suderinsime dovanos sudėtį, jeigu norėsime ją personalizuoti (pridėti sveikinimo kortelę su įmonės logotipu, pagaminti dovanų dėžutes su logotipu ar pan.) – turėsime paruošti maketą, jį pasitvirtinti su kolegomis. Taip pat reiktų nepamiršti, jog dovanų tiekėjai retai kada gali įvykdyti užsakymą iškart - dažniausiai šiuo laikotarpiu patikimi ir geri dovanų gamintojai yra labai užimti, kruopščiai suplanavę visus užsakymų atidavimus, todėl kalėdinės verslo dovanos dažniausai gali būti paruoštos per 3-4 savaites nuo galutinio užsakymo pateikimo. Atrodo labai paprasti dalykai, bet jie visuomet užtrunka, todėl visuomet geriau turėti laiko rezervą ir verslo dovanas pradėti rinktis bent prieš kelis mėnesius iki tos datos, kai jau norite jas turėti pas save.

3. Kalėdinės verslo dovanos sudėtį sukomplektuojate iš kasdienių standartinių prekių.

Tikrai nėra pati geriausia idėja, kai kalėdinės verslo dovanos yra užsakomos pas tą dovanų tiekėją, kuris jas komplektuoja rinkdamas produktus iš standartinio prekybos centro. Vis tik turime pagalvoti, jog prekybos centro lentynoje kasdien matomas tas pats pieniškas šokoladas, kava, šakotis, alyvuogės ar sūris tikrai pradžiugins daug mažiau nei nišinių gamintojų gaminiai. Taip pat tai parodo, kiek verslo dovanų tiekėjas rimtai ir atsakingai žiūri į savo darbą ir ko galite tikėtis gavę galutinį dovanos variantą, jei jau pati dovanos komplektacija ruošiant pasiūlymą yra paskubomis surinkta prekybos centre.

4. Manote, jog kalėdinės verslo dovanos klientams ir darbuotojams neturi didelės reikšmės ir svarbos.

Kalėdinis laikotarpis yra dosnumo ir geros valios metas, niekas taip nepadeda sustiprinti bei palaikyti gerus santykius, kaip gerai apgalvotos kalėdinės verslo dovanos. Tai yra puiki proga padėkoti darbuotojams už jų indėlį, pripažinti jų profesionalumą ir sunkų darbą. Taip pat sunku surasti geresnį metą, dar kartą priminti apie save klientams, juos aplankyti bei pasidžiaugti bendrais rezultatais.

5. Laikas, kuomet dovanojame kalėdines verslo dovanas – apgalvokite, kad jas padovanotume nei per anksti, nei per vėlai.

Viena iš dažniausiai pasitaikančių klaidų yra tuomet, kai kalėdinės verslo dovanos darbuotojams ar klientams teikiamos per vėlai, kai tiesiog prarandate laiko pojūtį. Yra labai svarbu apgalvoti datą, kada norėtumėte turėti verslo dovanas jau pas save. Suplanuokite vizitus pas klientus iš anksto, patogiausiu jiems ir jums metu. Niekam nėra smagu strigti didžiuosiuose kamščiuose bei nervintis, kad nepavyks įvykdyti to, ką buvote suplanavę. Taip pat nėra gera praktika pradėti 'spausti' dovanų tiekėją, jog jis paruoštų jūsų dovanas anksčiau, nei buvote sutarę – tiesiog turite viską iš anksto apgalvoti taip, kad kiltų kuo mažiau streso ir netikėtumų. Kai renkatės dovanų pristatymo datą ir rūpinatės, kad kalėdinės verslo dovanos darbuotojams atkeliautų tinkamiausiu laiku, apgalvokite ar dalis kolegų nesiruošia išeiti atostogų ir pan. Jūsų dovaną tikrai įvertins daug labiau ir kolegos, ir klientai, jei ją gaus tinkamiausiu metu.


Martynas