Kokybiškas ir geras panettone pyragas, į ką atkreipti dėmesį jį renkantis?

kokybiškas ir geras panettone pyragas.jpg

Geras panettone pyragas yra purus, lengvas, kvapnus, sviestiškas, praturtintas minkštais karamelizuotais vaisiai ar kitais pagardais.

Keletas pagrindinių dalykų, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį ieškant gero pyrago panettone:

Aromatas: kvapas, sklindantis iš jūsų panettone, turėtų jus maloniai pradžiuginti, jau vos tik pyragą prapjovus. Norint pagaminti gerą panettone pyragą reikės naudoti geros kokybės ingredientus, tokius kaip Madagaskaro vanilė, sodrūs karamelizuoti citrusiniai vaisiai, razinos, sviestas (ne margarinas), kiaušinių tryniai (ne milteliai) – kvapas tikrai neapgaus, pasikliaukite savo uosle.

Tekstūra: gero panettone pyrago tekstūra yra korėta ir netobula – ją pavyksta išgauti naudojant tik tikras mieles bei raugą, tešlą brandinant kelias dienas. Pigaus panettone pyrago struktūra bus tolygi ir nuobodi, labiau panaši į paprastą sausą bulką su razinomis.

Skonis: geras panettone pyragas bus sodrus ir sviestinis, puikios aukso spalvos. Taip pat galite atkreipti dėmesį, kiek razinų bei citrusinių vaisių yra panettone pyrage – geras gamintojas jų visuomet įdės ne mažiau nei 20 procentų.

Kilmė: įsitikinkite, kad jūsų panettone yra iš Italijos. Tai yra pirmasis kokybės rodiklis. Pigų panettone galima gaminti visoje Europoje, bet reikia nepamiršti, jog tai būtų tik bandymas atkartoti tai, kas Italijoje turi šimtametes tradicijas bei receptūras.

Vis tik nėra jokio vieno stebuklingo triuko, kad iškart sužinotumėm, kuris panettone pyragas yra geras. Vienintelis sprendimas yra tiesiog paragauti!


geras kokybiškas panettone.jpg

Martynas