Vytinti serano kumpiai Artysán
La Rioja regionas, esantis šiaurinėje Ispanijos dalyje, yra gerai žinomas ne vien dėl savo sodraus vyno, bet ir dėl aukščiausios kokybės vytintos mėsos. Geografinės sąlygos tam itin palankios – visai šalimais esantys kalnai sukuria gaivų bei sausą mikro klimatą, idealiai tinkamą mėsos brandinimui.
Artysán ūkis - šeimos verslas, kuriuo rūpinasi jau septinta karta. Kaip ir galėjome tikėtis, šeimininkai yra be galo reiklūs, rūpinasi, kad klientą pasiektų tik pačios geriausios kokybės mėsos gaminiai. Tai pagrindinė priežastis, kodėl kasdien taip preciziškai prižiūri visą procesą, bei ypatingai daug dėmesio skiria kiekvienam atliekamam veiksmui – tam, kad kaskart pagamintų nepriekaištingos kokybės produktus.
Artysán kumpių kokybė išties išskirtinė – mėsingi dideli kumpiai su daug linijinių vidinių riebalų, kurie tarsi marmuras išraizgę visą kumpį. Lygios tekstūros, tvirta, sultinga, išsiskirtinės spalvos bei išvaizdos mėsa. Taip pat labai svarbu tinkamas kiekis druskos – ne per daug, tik tiek, kiek reikia. Norėdami pasiekti šį nepriekaištingą rezultatą, Artysán savo ūkyje augina Duroc kiaules – tai reta veislė, kuri gaunama sukryžminus baltąsias bei Iberijos kiaules. Patiems auginti kiaules yra labai svarbu, tik taip galima iki galo prižiūrėti kokybę - gyvulių dieta yra nuolat kontroliuojama, juos šeria visaverčiais natūraliais ir tik augaliniais pašarais.