Įėjus į kavos namų Passalacqua kiemą N e a p o l y j e, papuolame tarsi į tikrą žalią oazę – akis džiugina žiedais apsipylusios magnolijos bei vijoklinių rožių siena. Iš kamino sklinda šviežios kavos kvapas, dar labiau vilioja kuo greičiau jos paragauti.
Passalacqua kavos namų istorija prasidėjo ne taip romantiškai - iškart po karo, 1948 metais, visiškam skurde skendinčioje Italijoje. Norėdamas pramaitinti savo šeimą, senelis Samuel dirbo prekybos agentu, o visi trys sūnūs Biagio, Yor Armando and Emilio buvo be darbo. Tuomet kaip tik pasitaikė galimybė, kurios visi ėmėsi su didžiausiu entuziazmu – nusipirko seną kavos skrudinimo mašiną, su kuria per 20 minučių galėjo paskrudinti vos 5 kg kavos, ir pradėjo savąjį verslą.